Postup přípravy receptu Geniální dort jahodový:
Rozehřejte troubu na 190 °C, Dvě dortové formy o průměru 20 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na korpus a utřete je dohladka. Mouku s kypřícím práškem vmíchejte až nakonec. Rozdělte těsto do forem, uhlaďte špachtlí nebo spodkem lžíce a pečte zhruba dvacet minut, dokud dort nezezlátne a není pružný. Nechte korpusy vychladnout. Pusťte se do přípravy náplně: třete máslo, dokud není hladké a krémové, a postupně k němu přidávejte moučkový cukr i mletou vanilku. Takto vzniklým krémem potřete jeden z korpusů. Na krém pak přijde vrstva džemu a úplně navrch druhý korpus. Před servírováním můžete dort poprášit moučkovým cukrem.