250 g těstovin
| sůl
| 600 g mraž. zeleniny
| 250 g špekáčků
| 125 g strouhaného eidamu
| 2 vejce
| 200 ml smetany
| pepř
| muškát
| 1 lžíce sekané petrželky
Postup přípravy receptu Gratinované těstoviny :
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 220°C. Zeleninu nasypeme do vroucí osolené vody a asi 4 minuty blanšírujeme. Slijeme, propláchneme ledovou vodou a necháme okapat. Vymastíme zapékací formu. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Smícháme je s těstovinami, zeleninou a polovinou strouhaného sýra. Směs nasypeme do pekáčku. Vejce rozkvedláme ve smetaně, osolíme je, opepříme, ochutíme muškátem a nalijeme na těstoviny. Posypeme sýrem a zapékáme 25 minut.
Fotky receptu Gratinované těstoviny :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!