Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.12. 2025
Dnes má svátek Ester
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Gratinovaný humr

fotka Gratinovaný humr
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Gratinovaný humr:

maso ze 2 vařených humrů /konzerva/  | 80 g másla  | 20 g hladké mouky  | 1,5 dl vývaru z ryby  | 5 cl smetany  | 2 žloutky  | 3 lžíce eidamu  |  pepř  |  petrželka  |  sůl

Postup přípravy receptu Gratinovaný humr:

Ze čtvrtiny másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji rybím vývarem a smetanou, rozšleháme a povaříme.
Středně hustou omáčku sejmeme z plotýnky, přidáme 1 lžíci strouhaného sýra, žloutky, sůl a dobře rozmícháme.
Potom přidáme humří maso nakrájené na nudličky, opepříme, lehce promícháme, naplníme do humřích krunýřů (nebo vymaštěných malých zapékacích misek), posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozehřátým máslem a prudce zapečeme pod grilem nebo v hodně vyhřáté troubě.
Nakonec posypeme na jemno nakrájenou petrželkou, přiložíme dílky citrónu a podáváme.


Fotky receptu Gratinovaný humr:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Gratinovaný humr
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !