Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Gratinovaný losos s hlívou ústřičnou:
6 plátků lososa
| 200 g hlívy ustřičné
| 1 cibule
| 3 lžíce oleje
| špetka soli a pepře
| kmín
| 2 lžíce hladké mouky
| 4 dcl mléka
| 100 g nastrouhaného sýra
| 30 g másla
| šťáva z 1 citronu
| 1 koření na mořské ryby
| 2 lžíce tatarky
Postup přípravy receptu Gratinovaný losos s hlívou ústřičnou:
Rybu si asi 3 hodiny dopředu okořeníme a zakapeme citrónovou šťávou a dáme do lednice. Před přípravou si uděláme sýrový bešamel: na másle osmahneme mouku, zalijeme studeným mlékem, osolíme a opepříme, necháme přejít varem a vmícháme asi 2/3 tvrdého sýra.
Na oleji zpěníme cibulku a nakrájenou hlívu opečeme, přidáme pepř a kmín, lehce podlejeme a asi 20 minut dusíme - voda musí být odpařená.
Rybu obalíme v hladké mouce a na troše olejeme opečeme z obou stran. Do zapékací mísy vložíme porce ryby, na každou dáme kopičku podušené hlívy a rozetřeme lžíci bešamelu.
Dáme do vyhřáté trouby zapékat. Před dohotovením posypeme zbytkem strouhaného sýra a necháme ho v troubě zrůžovět. Podáváme s kopečkem tatarky.
Fotky receptu Gratinovaný losos s hlívou ústřičnou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!