Postup přípravy receptu Grilovaná žebírka:
Vepřová žebírka nakrájíme na menší kousky. Cibuli očistíme a nasekáme na jemno, nebo ji rozmixujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. V míse smícháme kečup, olej, ocet, med, cibuli, sójovou omáčku, česnek a koření. Chilli koření a koriandr dáváme podle chuti. Ve vzniklé marinádě důkladně ze všech stran obalíme kousky žebírek a necháme je v marinádě uležet do druhého dne.
Uleželá žebírka opékáme na grilu nebo v troubě pod grilem z obou stran. Občas je potíráme marinádou. Pokud je připravujeme v troubě, předehřejeme troubu na 220 °C a pečeme je asi 20 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a žebírka dopékáme dozlatova.
Grilovaná žebírka podáváme horká s pečivem a zeleninovou oblohou.