Postup přípravy receptu Guláš lesníka Arnošta:
Příprava gulášové šťávy
Na rozehřátém tuku orestujeme jemně nasekanou cibuli. Jakmile cibule zezlátne, zaprášíme ji hladkou moukou a paprikou a vše důkladně zalijeme vývarem nebo vodou. Do vzniklé jíšky za stálého míchání přidáme kečup a utřený česnek. Vše nakonec dle chuti okořeníme a povaříme.
Vaření masové směsi
Jakmile máme uvařenou šťávu, můžeme se vrhnout na přípravu masové směsi. Nejprve si nachystáme vepřovou kýtu, kterou nakrájíme na menší nudličky, osolíme a okořeníme pepřem a mletou paprikou. Maso na pánvi krátce orestujeme, přidáme houby, pokrájené párky vše chvíli opékáme. Poté přidáme lečo a mícháme, dokud se vše nepromísí a neprohřeje. Na závěr celou směs zalijeme připravenou šťávou a povaříme.