1 kg vepřového plecka
| 4 lžíce sádla nebo oleje
| 3 velké cibule
| 1 lžíce sladké mleté papriky
| 1 špetka pálivé papriky
| dle chuti: sůl a drcený kmín
| 500 g kysaného zelí
| 0,25 l zakysané smetany
| 4 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu Guláš segedínský:
Maso opláchneme, sádlo nakrájíme a nadrobno vyškvaříme. Očistěné maso nakrájíme na středně velké kostky, vložíme na oloupanou nakrájenou cibuli zpěněnou na sádle nebo oleji. Maso opečeme posypeme paprikou, promícháme a přidáme sůl a kmín. Podlijeme teplou vodou a dusíme asi ještě 30 minut. Přidáme scezené, drobněji nakrájené zelí a zalijeme nálevem. Poloměkké maso zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou a dobře povaříme. Podáváme nejčastěji s houskovým knedlíkem.