Vložil: | piskotik |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 20 |
|
|
Použité suroviny receptu Guláš z hovězího masa na víně:
800 g hovězí kližky
| sůl
| mletý černý pepř
| špetka kari koření
| špetka mletého koriandru
| 4 lžíce oleje
| 1 velká cibule
| 1 lžička mleté sladké papriky
| 1 lžíce rajčatového protlaku
| 1 sterilovaná fefronka
| 1-2 rajčata
| 200 ml červeného vína
| asi 1 l vývaru z masa
| 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu Guláš z hovězího masa na víně:
Kližku očistíme a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme, přisypeme kari koření a špetku mletého koriandru. Maso zakapeme lžící oleje, promícháme a necháme asi 15 minut odležet v ledničce. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme na zbylém rozehřátém oleji. Přidáme maso a ze všech stran opečeme. Přisypeme mletou papriku a krátce osmahneme. Vmícháme rajčatový protlak, najemno nasekanou feferonku a nakrájená rajčata. Vše krátce podusíme. Maso zalijeme červeným vínem, promícháme a přilijeme část horkého vývaru. Přiklopíme a dusíme, až se tekutina vydusí (2 hodiny). Během dušení maso občas promícháme. Maso zaprášíme moukou, krátce osmahneme a podlijeme zbytkem vývarem. Dochutíme solí a pepřem a dodusíme do měkka.
Fotky receptu Guláš z hovězího masa na víně:
Fotky vložil: piskotik,Natural,Nandiči,hanina51