250 g (2 varné sáčky) předvařené rýže
| 4 lžíce oleje
| 1 cibule
| směs koření „Paella“
| 1 střední syrový brambor
| 200 g mraženého zeleninového leča
| 1 lžíce rozinek
| 200 g nakládaných sojových klíčků v mírně slaném nálevu (čistá hmotnost 90 g) nebo sterilovaný hrášek či kukuřice
| 100 g krájené šunky (šunkový salám, debrecínka)
| sůl
Postup přípravy receptu Jambalaya po česku:
Ve větší a hlubší pánvičce (s pokličkou) na oleji osmažíme do růžova 1 nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžičky směsi koření „Paella“ a lehce opražíme. Dále přidáme 1 najemno nastrouhaný syrový brambor (promícháme) a cca 200 g mraženého zeleninového leča. Osolíme 1 lžičkou soli a zeleninu asi 1 minutu opékáme.
Přisypeme obsah 2 varných sáčků s předvařenou rýží a 1 lžíci rozinek. Vše dobře promícháme. Přilijeme 600 ml vody, přivedeme k varu a za občasného míchání na mírném ohni pod pokličkou dusíme 15 minut.
Odstavíme z ohně, vmícháme sojové klíčky (nebo hrášek či kukuřici) a najemno pokrájenou šunku a dle chuti dosolíme. Přiklopíme opět poklicí a necháme 5 – 10 minut stát, než rýže ještě trochu „dojde“ a všechny chutě a vůně se dostatečně promísí.
Fotky receptu Jambalaya po česku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!