Použité suroviny receptu Guláš z vepřového plecka s červenými fazolemi:
2 lžíce sójové omáčky
| 700 g vepř. plece
| 3 cibule
| 4 str. česneku
| 100 g rajského protlaku
| 300 g červených steril. fazolí
| sladká paprika, rozmarýn, sůl
| 50 g slaniny
| olej, vývar
| bylinky
Postup přípravy receptu Guláš z vepřového plecka s červenými fazolemi:
Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Červené sterilované fazole necháme okapat. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Maso nakrájíme na kostky.
Na oleji necháme rozškvařit slaninu. Potom přidáme cibuli a česnek. Necháme zesklovatět a vmícháme nakrájené vepřové maso, které orestujeme dorůžova, okořeníme paprikou a osolíme. Zmírníme oheň a pod pokličkou podusíme. Jakmile maso pustí šťávu, podlijeme ho vývarem a udusíme doměkka. Do měkkého guláše vmícháme rajčatový protlak, drcený rozmarýn a sójovou omáčku. Povaříme asi 5 minut a vmícháme fazole. Prohřejeme a podle chuti osolíme.
Guláš zdobíme bylinkami. Vhodou přílohou je rýže.
Fotky receptu Guláš z vepřového plecka s červenými fazolemi: