Postup přípravy receptu Guláš ze sojového masa :
Na rozhřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, promícháme, zalijeme vodou, přivedeme do varu, osolíme, přidáme utřený česnek, masox a tímto základem zalijeme v misce připravené sojové maso, které jsme předem povařili ve slané vodě a vodu slili. Necháme přikryté odležet 12 hodin v chladnu. Sojové maso tak přijme typickou chuť pro maso v guláši.
Maso z nálevu vyndáme (nálev schováme), maso vymačkáme a na oleji krátce osmažíme. Přidáme trochu vody a půl hodiny dusíme.
Až se všechna voda vydusí, zasypeme maso hladkou moukou a ještě chvíli smažíme. Poté zalijeme schovaným nálevem a vše pořádně povaříme.
Nakonec můžeme guláš ze sojového masa ochutit trochou pálivé papriky.