Postup přípravy receptu Hamburská vepřová kýta:
0čištěnou kořenovou zeleninu, okurky a slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Omyté osušené maso prošpikujeme střídavě nudličkami slaniny, okurek a syrové zeleniny. Osolíme, opepříme, posypeme kmínem a na sádle prudce orestujeme ze všech stran.
Mírně podlijeme, přidáme zbylé nudličky slaniny, zeleniny, okurek, jemně nasekanou cibuli a ve středně horké troubě upečeme doměkka. Během pečení průběžně podléváme vodou a maso potíráme rozpuštěným sádlem smíchaným s paprikou. Upečené měkké maso vyjmeme a vypečenou šťávu povaříme se smetanou, do které jsme předem rozmíchali mouku a zjemníme máslem. Podle potřeby rozředíme vodou. Propasírujeme přes hustý cedník nebo rozmixujeme nalijeme na porce masa.
Hamburská vepřová kýta se podává s knedlíkem nebo rýží.