Použité suroviny receptu Helenina velikonoční nádivka:
1 kg uzeného masa
| 3 hrsti strouhanky
| 3 naběračky vývaru z masa
| hrst nasekaných kopřiv
| špetka soli
| 1 lžička majoránky
| 4 lžíce sádla
| 100 g hrubé mouky
| 2 stroužky česneku
| 20 ks vajec
Postup přípravy receptu Helenina velikonoční nádivka:
Uvařené uzené maso nakrájíme na drobné kostičky. Do pěny rozmixujeme 20 vajec se lžičkou majoránky. Přidáme 3 hrsti strouhanky, 3 naběračky vlažného vývaru z masa, 2 stroužky česneku, hrst nasekaných kopřiv a nakrájené maso. Dle chuti osolíme, popřípadě ještě zahustíme strouhankou. Směs vylijeme na sádlem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme pozvolna asi hodinu a půl v troubě při 140 °C.
Fotky receptu Helenina velikonoční nádivka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!