Brambory uvaříme ve slupce a scedíme. Rozkrojíme a necháme vychladnout. Lžičkou vydlabeme dužninu (pozor ať se spodní část brambory nerozpadne). Očistíme žampiony a nakrájíme na kousky. Oloupeme a nasekáme cibuli a šalotku. Na mírném ohni rozpustíme tuk, přidáme cibuli, šalotku a necháme změknout. Přidáme žampiony, bramborovou hmotu a smetanu a vaříme 10 minut za stálého mícháni. Přidáme petrželku, sůl, pepř a opět promícháme. Touto směsí brambory naplníme a každou část obalíme plátkem sýra a přiklopíme. Celou bramboru zavineme do plátku uzeného bůčku a upevníme párátkem. Zapečeme při středně vysoké teplotě 5 minut.
Fotky receptu Holandské brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!