Použité suroviny receptu Holandský fazolkový koláč:
250 g polohrubé mouky
| 5 vajec
| dle chuti: sůl
| 125 g másla
| 500 g zelených fazolek
| 1 snítka saturejky
| 125 ml masového vývaru z kostky
| 150 g uzeného bůčku
| 200 g koktejlových rajčat
| 125 g smetany ke šlehání
| 100 g zakysané smetany
| 150 g strouhané goudy
| dle chuti: pepř
Postup přípravy receptu Holandský fazolkový koláč:
Z mouky a 1 vejce, 1/2 lžičky soli, másla a 2 lžíc vody vypracujeme těsto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 min. chladit. Očištěné fazolky rozpůlíme. Se saturejkou vaříme v masovém vývaru 10 min. Scedíme a saturejku vyjmeme. Uzené nakrájíme na kostičky. Omytá rajčata rozpůlíme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těstem vyložíme vymaštěnou kulatou formu. Dno propícháme vidličkou. Na dno rozložíme fazolky, rajčata a uzené maso. U 4 vajec oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme pevný sníh. Rozšleháme žloutky smetanu, zakysanou smetanu a sýr. Osolíme a opepříme. Vmícháme sníh a vše naneseme na koláč. Pečeme 45 min.
Fotky receptu Holandský fazolkový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!