150 g drobného ovoce (maliny, borůvky)
| 100 ml rybízové šťávy
| kousek citronové kůry
| 1/2 lžičky škrobové moučky
| 1 lžíce cukru
| citronová šťáva
| 50 ml smetany
| meduňka na ozdobení
Postup přípravy receptu Horké ovoce se smetanou:
Ovoce ošetříme. Odebereme polovinu ovoce, a dáme ho do hrnce a zalijeme rybízovou šťávou. Přidáme citronovou kůru a krátce povaříme asi 5 min. Škrobovou moučku rozmícháme v trošce vody a nalijeme ji k ovocné šťávě. Povaříme a necháme zhoustnout. Přidáme další čerstvé ovoce a krátce prohřejeme. Ochutíme citronovou šťávou a cukrem. Dotuha našlehanou smetanu mírně osladíme a přidáme do misky s horkým ovocem. Zdobíme meduňkou.
Fotky receptu Horké ovoce se smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!