Postup přípravy receptu Hot cross buns:
Mísu vymažeme Herou. V kastrůlku zahřejeme 1 hrnek mléka a nalijeme do mísy, přidáme kvasnice, cukr, sůl, skořici, muškátový oříšek, Heru a rozšlehané vejce. Prosejeme mouku a vypracujeme hladké, lepivé těsto. Nakonec vmícháme rozinky.
Těsto hněteme na pomoučeném válu, dáme opět do tukem vymazané mísy, přikryjeme a necháme v teple vykynout (cca 1 a 1/2 hodiny). Po vykynutí těsto na vále prohněteme a rozdělíme si jej na menší bochánky (cca 24 ks), které vypracujeme v pevnou kouli a poklademe na tukem vymazaný plech. Každý bochánek asi 2 cm od sebe. Přikryjeme plech a necháme znovu vykynout.
Pak našleháme bílek se lžící vody, špetkou soli a potíráme povrch vykynutých bochánků. Nakonec na povrchu každého bochánku nůžkami prostřihneme kříž. Vložíme do předem vyhřáté trouby a Hot cross buns pečeme do zlatohněda. Na ozdobu si připravíme polevu z cukru, lžíce mléka a citronové šťávy a po upečení zdobíme bochánky do předem nastřihnutého kříže (zdobit můžeme cukrářským sáčkem nebo kornoutkem z pečícího papíru).