Vložil: | Nice0205 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
![6.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.5/10, hlasovalo 8 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![6.5/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6.5/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Houbová omáčka po našem:
1/2 kg hub - různé druhy hříbků, klouzky, kozák apod.
| 1/4 kostky másla
| cca 8 lžic hladké mouky
| 1,5 l vody
| lžička soli
| hrst kmínu
| petrželová nať
| 1 housk. knedlík
Postup přípravy receptu Houbová omáčka po našem:
Očištěné houby nakrájíme na kousky, cca 1-2 cm.
V kastrolu si připravíme z másla a mouky jíšku. Dle potřeby přidáme či ubereme mouku.
Jíšku zředíme vodou, osolíme, přidáme kmín. Pak dáme houby, zamícháme a na mírném ohni vaříme, až jsou houby měkké. Je to cca 1/2 h, dle druhu hub. Občas mícháme, aby se jíška nepřipálila. Před koncem vaření přidáme nakrájenou petržel, necháme projít var a vypneme.
Jako přílohu doporučuji houskový knedlík. Kdo má rád maso, může si k tomu dát vařené hovězí. Ale není nutno. Omáčka je výborná i tak.
Fotky receptu Houbová omáčka po našem:
Fotky vložil: Natural,Vikitorie,hanina51,vocjan