2 kg hub
| 1 kg papriky
| 1/2 kg cibule
| 500 g ostrého kečupu
| 360 g rajčatového protlaku
| 2 dcl vody
| 4 dcl octa
| 2,5 dcl oleje
| 7 dkg soli
| 30 dkg cukru
| 6 ks černého pepře
| 6 ks nového koření
| 6 ks bobokvého listu
| 6 ks hřebíčku
Postup přípravy receptu Houbová pochoutka:
Houby nakrájíme na plátky a povaříme 5 minut v osolené vodě. Papriky a cibuli nakrájíme na proužky.
Z vody, octa, soli, cukru a koření svaříme nálev - 5 minut. Do teplého nálevu (ne vařícího) zamícháme kečup s protlakem. Do větší nádoby dáme vychladlé houby, nakrájenou zeleninu, zalijeme připraveným nálevem a přidáme olej. Dobře promícháme a necháme 30 minut odležet.
Naplníme do skleniček a sterilizujeme 30 minut při 100 stupních Celsia. Z tohoto množství je 13 skleniček 370 ml.
Směs můžeme podávat k masu, na těstoviny i topinky.
Fotky receptu Houbová pochoutka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!