Postup přípravy receptu Houbovka s chlupáčema:
Do papiňáku si dáme smažit na kostky pokrájenou cibulku. Cibulku necháme zesklovatět a přidáme k ní bobkový list, jalovec, nové koření, tymián a necháme restovat, dokud cibulka nemá tendenci začít zlátnout. V tom momentě přidáme za všech stran osolené maso a necháme ho na cibulce a koření ze všech stran zatáhnout (dokud nezačne zlátnout). Potom přihodíme pytlík hub. Když pustí šťávičku, tak je ještě asi 3 minutky necháme na el. sporáku na č. 6 dělat a přilijeme asi 1,5l z konvice převařené vody a papíňák zavřeme. Jak začne sičet, tak sporák stáhneme na č. 3 a necháme hodinku vařit. Po hodině papíňák odstavíme a necháme dojít. Mezitím si v klídku připravím chlupáče (viz. moje recepty).
Když už jde papíňák otevřít, vyndáme maso, omáčku slijeme do jiného hrnce a dáme vařit (sporák na č. 4). V pulitru si zatím rozmícháme zakyslou smetanu se 100ml mléka a dvěma zběračkama omáčky. Když se omáčka vaří, tak do ní za stálého mícháme přilijeme směs z pulitru. Necháme asi 3 minutky povařit a omáčku zahustíme jíškou Knorr (půl na půl - světlá a tmavá). Omáčku dělám trošku hustší, protože hned jak je zahuštěná, tak do ní nalijeme smetanu, takže se trochu naředí. A dochutíme. Omajda by měla být trochu nakyslá, takže dávám asi tak 2-3 lžíce octa, 1 zarovnanou lžíci soli a nakapu magi dle chuti. To dochucení je baj očko, takže radši dávejte ocet a sůl po troškách, protože každý z nás má jiné nároky na dochucení. :-) A podáváme s chlupáčkama.