Použité suroviny receptu Houbový koláč s rozmarýnem:
400 g slaného lineckého těsta
| 200 g čerstvých hub (možné i žampiony)
| 2 vejce
| 50 g másla
| 0,5 dcl mléka
| 1 malou cibuli nakrájenou na jemno
| 2 snítky rozmarýnu
Postup přípravy receptu Houbový koláč s rozmarýnem:
Na rozehřátém másle opečeme cibulku dosklovata a přidáme překrájené houby. Povaříme je 15 min ve vlastní šťávě se dvěma celými snítkami rozmarýnu (během této doby případně doplníme vodu) a nakonec vše vyrestujeme na tuk a odstraníme rozmarýn.
Směs necháme vychladnout a mezitím vyplníme vymazané formyčky těstem. Rozložíme je na plech a krátce zapečeme při 190°C tak, aby těsto pouze zatuhlo.
Do schladlých hub přídáme vejce rozmíchaná s mlékem a houbovou směsí naplníme košíčky. Nakonec pečeme dozlatova při 190°C cca 15 min.
Do hub můžeme přidat i slaninu. Vše dle Vaší vlastní fantazie
Fotky receptu Houbový koláč s rozmarýnem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!