Použité suroviny receptu Houstičky plněné lahodnou pomazánkou:
na potření 1 bílek
| těsto
| 20 g droždí
| 2 žloutky
| 50 g másla
| 350 g polohr. mouky
| 1/8 l mléka
| 30 g cukru
| náplň
| 100 g salámu herkules
| 1 steril. okurka
| 100 g taveného sýra
| 1 vejce natvrdo
| 1 lžíce másla
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Houstičky plněné lahodnou pomazánkou:
Z droždí, cukru, části mléka a trošky mouky zaděláme řídký kvásek, který necháme vyběhnout. Máslo necháme na teple rozpustit, potom ho zalijeme zbývajícím mlékem a do prochladlého vmícháme žloutky.
Ze všech přísad vypracujeme hladké těsto, ze kterého tvoříme malé briošky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme bílkem a posypeme hrubou solí. Pečeme v předtopené troubě na 250 °C dozlatova.
Po vychladnutí houstičky plníme pomazánkou. Máslo utřeme s taveným sýrem. Okurku a uvařené vejce nastrouháme na jemném struhadle. Salám jemně nakrájíme a vše promícháme. Osolíme a opepříme.