Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí marinované koriandrem s okurkovým krémem:
400 g hovězí svíčkové
| 100 g hrubé soli
| 100 g hnědého cukru
| 20 g koriandru
| 1/2 salátové okurky
| 2 dl jogurtu
| 1/2 citronu /šťáva/
| 1 str. česneku
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Hovězí marinované koriandrem s okurkovým krémem:
Maso osolte, posypte cukrem a koriandrem a trochu je do masa vetřete. Dejte marinovat do chladničky na 5 dní.
Jogurt dejte do dvou kávových filtrů a nechte jej na sítu pár hodin odkapat. Do odkapaného vmíchejte citronovou šťávu a česnek.
Okurku nastrouhejte nahrubo, osolte a nechte část tekutiny odkapat na sítu. Okurku osušte čistou utěrkou a vmíchejte ji do jogurtu. Osolte a opepřete.
Maso nakrájejte na velmi tenké plátky, nejlépe na elektrickém kráječi a podávejte s okurkovým krémem na plátku osmaženého žitného chleba nebo s pečivem.
Fotky receptu Hovězí marinované koriandrem s okurkovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!