Postup přípravy receptu Vepřové plátky s pomerančovou omáčkou:
1. Pomerančovou šťávu, červený vinný ocet a nakrájený česnek smícháme v mělké misce a opepříme. Přidáme vepřové maso a obrátíme je, aby se marinádou dobře pokrylo. Misku přikryjeme potravinářskou folií a maso necháme marinovat v chladničce 3 hod.
2. Suroviny na gremolatu smícháme v misce, misku přikryjeme a uložíme do chladničky.
3. Grilovaní pánev vytřeme olivovým olejem a rozehřejeme. Maso vyjmeme z marinády a opékáme na středně silném ohni 5 min. na každé straně tak, aby bylo křehké a důkladně propečené, ale zároveň šťavnaté. Marinádu uchováme.
4. Marinádu nalijeme do rendlíku a zvolna vaříme na středně silném ohni 5 min., až mírně zhoustne. Vepřové maso upravíme na talíře, přelijeme pomerančovou omáčkou, navrch naneseme gremolatu a ihned podáváme.