Použité suroviny receptu Hovězí plátky po semarangsku:
500 g zadního hovězího masa
| 1 velká cibule
| 3 stroužky česneku
| 10 zrnek pepře
| trocha muškátového oříšku
| 3 lžíce sójové omáčky
| 3 lžíce cukru
| 1 velká cibule
| 1 velké rajče
| 1 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Hovězí plátky po semarangsku:
Maso nakrájíme na tenké plátky, které ještě dále rozklepeme doměkka. Cibuli a česnek rozetřeme na jemnou pastu, do níž vmícháme mletý pepř, muškátový oříšek, cukr a sójovou omáčku. V této omáčce marinujeme masové plátky asi 0,5-1 hodinu. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme v něm plátky cibule doměkka. Vložíme maso s marinádou a opékáme je po obou stranách po 1 minutě. Pak přidáme oloupané, nadrobno nakrájené rajče a trochu vody. Mícháme a bez pokličky udusíme maso doměkka.
Fotky receptu Hovězí plátky po semarangsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!