Postup přípravy receptu Hovězí po lesnicku:
Hovězí maso opláchněte a osušte. Ze všech stran je osolte a opepřete. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. Do většího kastrolu nalijte olej, vložte cibuli a zlehka ji osmahněte. Přidejte k ní maso a ze všech stran zlehka opečete. Přisypejte kmín, zalijte vývarem a duste do poloměkka. Čerstvé houby dobře očistěte, nakrájejte na menší kousky a orestujte na másle. Přidejte je k masu a spolu dále duste doměkka. Měkké maso vyndejte z houbové šťávy a nakrájejte na plátky a prozatím je udržujte v teple. Šťávu zahustěte instantní jíškou. Připravenou omáčku provařte a dochuťte solí a pepřem. Hovězí plátky rozdělte na talíře a ozdobte paprikou, nakrájenou na jemné prožky. Servírujte s dušenou rýží.