Postup přípravy receptu Hovězí se žampiony na víně:
Rozehřejeme olivový olej, vložíme do něj maso nakrájené na kostky a opečeme je ze všech stran. Pak přidáme nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Podlijeme částí vývaru a červeného vína, přidáme bouquet garni a zvolna dusíme téměř doměkka. Po vydušení tekutiny maso zasypeme moukou a krátce osmahneme. Přilejeme brandy, které na sběračce nahřejeme a zapálíme. K masu přidáme malé cibulky, nakrájené žampiony, česnek, osolíme, opepříme a zalijeme zbylým vývarem a vínem. Dusíme doměkka za občasného dolévání vývaru a vína. Z hotového pokrmu vyjmeme bouquet garni a posypeme jej nadrobno nakrájenou petrželkou nebo pažitkou. Obměny: Žampiony můžete nahradit hlívou ústřičnou, případně i čerstvými nebo sušenými hříbky. Kdo má rád pikantní chuť česneku, může přidat i dvojnásobné množství stroužků.