Použité suroviny receptu Hovězí srdce se špekem na cibuli:
500 g hovězího srdce
| 50 g špeku
| 1 cibule velká
| 1 str. česneku
| sůl a pepř
| olej
| vývar
| hl. mouka
Postup přípravy receptu Hovězí srdce se špekem na cibuli:
Hovězí srdce očistíme od blan a žilek. Nakrájíme na stejnoměrné kostky, které osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Špek nakrájíme na tenké plátky.
Na malém množství oleje necháme rozškvařit slaninu. Několik růžových plátků slaniny odložíme stranou na ozdobu. Potom vložíme nakrájenou cibuli. Jakmile zezlátne přidáme nakrájené maso a vše zprudka orestujeme. Nyní vmícháme nakrájený stroužek česneku, podlijeme vývarem a za občasného podlévání vývarem dusíme pod pokličkou doměkka.
Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou a podlijeme vývarem. Podusíme asi 10 minut a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Fotky receptu Hovězí srdce se špekem na cibuli:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!