Postup přípravy receptu Hovězí tokáň na víně:
Maso nakrájíme na tenké nudličky a opečeme v hrnci na rozehřátém oleji. Pak k masu přidáme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli a dále opékáme, dokud nezačne zlátnout. Dále přilijeme polovinu červeného vína, osolíme, opepříme a za stálého míchání necháme víno téměř vyvařit. Postupně přiléváme další víno, a když se téměř vyvaří, přidáme rajský protlak, zalijeme trochou vývaru a pomalu dusíme na mírném plameni (nevaříme).
Když je maso měkké, očistíme žampióny, nakrájíme je na plátky a opečeme na pánvi na másle. Přidáme je do hrnce s masem a na závěr přimícháme smetanu. Necháme ji už jen prohřát. Podáváme například s rýží nebo smaženými bramborovými kroketami.