Postup přípravy receptu Hovězí závitky se zeleninou:
Kousek květáku a dvě mrkve uvaříme v osolené vodě ne příliš do měkka a drobně pokrájíme. Hrášek jen krátce podusíme v trošce vody, aby trochu změkl (sterilizovaný hrášek přidáváme bez podušení). Přidáme k tomu i pokrájené houby, které osmažíme na kousku tuku. Ze lžíce tuku a vrchovaté lžíce mouky usmažíme bledou jíšku a rozředíme ji lžící mléka na hustou kaši. Vmícháme do ní připravenou zeleninu, okořeníme sekanou petrželkou. Naklepané plátky masa posolíme, pomažeme prochladlou kaší, svineme a převážeme nití. Zbytek tuku rozpálíme, zpěníme v něm cibulku, složíme na ní závitky, opečeme je, podlijeme a dusíme pod pokličkou. Když maso změkne, necháme je vysmahnout, šťávu zasypeme moukou, prudce osmažíme, podlijeme a povaříme. Podáváme s rýží, těstovinami nebo s brambory.