Použité suroviny receptu Hrachová polévka s kapřím mlíčím:
250 g loupaného hrachu
| mlíčí ze 3 kaprů
| 1 malý celer
| 10 dkg másla
| 0,5 dcl sladké smetany
| 2 žloutky
| sůl
| pepř
| muškátový oříšek
| osmažené kostičky housky nebo chleba
| na ozdobu kysaná smetana (nemusí být)
Postup přípravy receptu Hrachová polévka s kapřím mlíčím:
Hrách namočíme na dvě hodiny do 1 litru studené vody. Mezitím očistíme celer a dáme jej uvařit zvlášť v osolené vodě. Celer vyjmeme, nakrájíme na kostky a vývar přidáme k hrachu, který uvaříme do měkka.
Mlíčí osolíme a z obou stran osmažíme na polovině másla. Nasekáme nadrobno a s celerem vložíme do hrachové polévky. Povaříme dalších 10 minut, přepasírujeme přes síto nebo rozmixujeme, přidáme zbytek másla, sladkou smetanu a ochutíme solí, pepřem a trochou muškátového oříšku. Přivedeme k varu, odstavíme a všleháme žloutky. Polévku podáváme s osmaženou houstičkou a zdobíme kysanou smetanou.
Fotky receptu Hrachová polévka s kapřím mlíčím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!