Použité suroviny receptu Hrachový kotlík s párkem:
125 g loupaný žlutý hrách
| dle chuti: mletý pepř a sůl
| na ozdobu petrželka
| 2 ks pórek
| 125 g loupaný zelený hrách
| 4 ks párek
| 1 l zeleninový vývar
| 250 g brambory
| 250 g mrkev
| 1 snítka čerstvá majoránka
Postup přípravy receptu Hrachový kotlík s párkem:
Oba druhy hrachu vaříme v zeleninovém vývaru zhruba 60 minut.
Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Pórek i mrkev očistíme, omyjeme a obojí nakrájíme na kolečka. Majoránku pečlivě opláchneme, dosucha vytřepeme a otrháme lístečky.
Asi po 40 minutách vaření přidáme k hrachu brambory, zeleninu a polovinu majoránky.
Párky dáme do směsi asi 10 minut na prohřátí. Jídlo osolíme, opepříme, posypeme zbylou majoránkou a ozdobíme snítkou petrželky.
Fotky receptu Hrachový kotlík s párkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!