Vložil: | Martinose |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Hrášek dušený s vepřovým masem a uzeninou:
300 g vepřové plece
| 600 g čerstvého hrášku
| 100 g uzeniny
| 2 lžíce rajčatového protlaku
| 3 lžíce oleje
| 1 lžička hladké mouky
| česnek,pažitka,petrželka,pepř,sůl
Postup přípravy receptu Hrášek dušený s vepřovým masem a uzeninou:
Vepřovou plec nakrájíme na drobné kostičky, osmažíme na oleji, přidáme rajčatový protlak a opět osmahneme. Maso osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Hrášek, utřený česnek, jemně nakrájenou pažitku a petrželku osmahneme na zbývajícím tuku, zapražíme moukou, podlijeme trochou vody, rozmícháme, osolíme a dusíme doměkka. Ke konci dušení vmícháme vepřové maso a uzeninu nakrájenou na kolečka. Hrášek dušený s vepřovým masem podáváme s dušenou rýží nebo vařenými brambory a zeleninovým salátem.
Fotky receptu Hrášek dušený s vepřovým masem a uzeninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!