Použité suroviny receptu Hrášek s osmaženými párky:
500 g vyloupaného hrášku
| 1 šálek vývaru z kostky
| 300 g párků
| 4 lžíce másla, nebo oleje
| 1 lžíce polohrubé mouky
| 1/2 lžičky cukru
| špetka mletého pepře
| sůl
| 2 lžičky posekané pažitky
Postup přípravy receptu Hrášek s osmaženými párky:
Z poloviny dávky tuku a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme a povaříme ji na středně hustou omáčku, ochutíme pepřem, cukrem a podle chuti osolíme. Přidáme do ní hrášek a povaříme ho doměkka. Na druhé polovině tuku osmahneme párky. Pokrm ozdobíme nadrobno posekanou pažitkou.
Fotky receptu Hrášek s osmaženými párky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!