Postup přípravy receptu Hrnkový koláč se sněhem:
Ze všech ingrediencí (bez kakaa) smícháme těsto, prášek do pečiva dáme až nakonec promíchaný s trochou mouky. Když je husté, můžeme přilít mléko nebo vodu asi hrneček. Vymastíme a vysypeme plech. Vlijeme půlku těsta. Do druhé půlky přimícháme kakao a nalijeme na světlé těsto do plechu. Na těsto položíme meruňky půlenou stranou dolu. A dáme péct, mezitím si uděláme tuhý sníh z bílků, asi ze dvou nebo třech (žloutky jsme mohli přidat do těsta), do sněhu přimícháme ještě cukr, aby byl sladký. Potom hlídáme koláč, když už je upečený jen ještě světlý, vyndáme ho, potřeme sněhem, pěkně to na něj navrstvíme a dáme ještě dopéci do trouby. Až sníh vyběhne a zezlátně, vypneme troubu, otevřeme dvířka a necháme prochladnout, potom vyndáme. Sníh je křupavý a výborný. Druhý den je měkčí a jsou na něm kapičky sladké vody z cukru.