400 g hroznového vína
| 300 ml šťávy z hroznového vína
| 150 ml bílého vína
| 8 plátků želatiny
| Na ozdobu:
| šlehačka
| vanilkový cukr
| skořice
Postup přípravy receptu Hroznové želé:
Želatinu namočíme do vody, hroznové víno umyjeme a natrháme bobule. Pak je rozpůlíme, zbavíme zrníček a rozdělíme do čtyř misek na dezert (nejlépe z průhledného skla). V hrnci zahřejeme šťávu z hroznového vína, přidáme vyždímanou želatinu a víno. Zamícháme a želatinu necháme rozpustit. Zalijeme hroznové bobule v miskách a dáme do lednice vychladnout. Hotové ozdobíme vyšlehanou sladkou smetanou, posypeme vanilkovým cukrem a mletou skořicí.
Fotky receptu Hroznové želé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!