Použité suroviny receptu Hruška s pěnou a zázvorem:
300 g mražené neslazené směsi plodů (borůvky, ostružiny, maliny apod.)
| 250 ml smetany
| 1 lžička tekutého sladidla
| 250 g nízkotučného jogurtu
| 4 hrušky
| 200 ml bílého vína (nebo dia jablečné šťávy)
| 2 cm zázvoru (nebo 1/2 lžičky mletého zázvoru)
Postup přípravy receptu Hruška s pěnou a zázvorem:
Plody necháme rozmrazit. Smetanu smícháme s tekutým sladidlem a potom i s jogurtem. Směs dáme do strojku na zmrzlinu a připravíme podle návodu, nebo ji dáme do uzavíratelných sáčků do mrazáku a necháme mrznout přibližně 5-7 hodin. Každou hodinu směs promícháme šlehačem, aby se ledové krystaly oddělily. Plody vmícháme, jakmile je zmrzlina zpoloviny zmrzlá. Mezitím oloupeme hrušky. Zahřejeme víno, oloupeme zázvor a nastrouháme ho do vína. Přidáme hrušky a na mírném ohni je necháme asi 1/2 hodiny ve víně. Necháme vychladnout. Zmrzlinu rozdělíme na talířky, necháme okapat hrušky, každou vodorovně nakrojíme a podáváme.
Fotky receptu Hruška s pěnou a zázvorem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!