Použité suroviny receptu Hruškové želé s pudinkem:
1 ks hruškový kompot (425g i s nálevem)
| 1 sáček čirého dortového želé
| 1 lžíce krupicového cukru
| 1 sáček čokoládového pudinku v prášku
| 400 ml mléka
| 60 g krupicového cukru
Postup přípravy receptu Hruškové želé s pudinkem:
Hruškový kompot scedíme a ovoce necháme dobře okapat na sítu. Šťávu vlijeme do hrnce, přidáme dortové želé a cukr, důkladně promícháme, přivedeme k varu a povaříme asi jednu minutu. Formu ve tvaru tunelu (srnčí hřbet) vyložíme tenkou potravinářskou fólií. Hrušky nakrájíme na osminky, které naskládáme vedle sebe na dno formy. Zalijeme je chladnoucím dortovým želé a necháme ztuhnout. Z připraveného mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme kakaový pudink. Ještě horký jej nalijeme do formy na pevný hruškový základ dezertu. Dáme do chladničky a necháme opět ztuhnout. Nakonec obsah formy vyklopíme na podnos a fólii opatrně sejmeme. Hruškové želé s pudinkem nakrájíme na kousky.
Fotky receptu Hruškové želé s pudinkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!