Použité suroviny receptu Hruškovo-cibulové čatní :
1,5 kg hrušek
| 500 g cibule
| 4 stroužky česneku
| 250 g švestek
| 250 ml bílého vinného octa
| 200 ml citronové šťávy
| 4 lžičky mletého koriadru
| 4 lžičky mletého pepře
| 2 lžičky kajenského pepře
| 2 lžičky strouhaného čestvého zázvoru
| 4 lžičky soli
| 500 g želírovacího cukru
Postup přípravy receptu Hruškovo-cibulové čatní :
Hrušky omyjeme a osušíme. Rozpůlíme je, jádřince vyřízneme a plody rozkrájíme na menší kostičky. Cibule oloupeme a posekáme nadrobno. Česnek oloupeme, rozdělíme stroužky a nakrájíme je na malé kousky či plátky. Švestky omyjeme, vypeckujeme a také je nakrájíme na malé kousky.
Ovoce, cibuli a česnek přivedeme k varu s bílým vinným octem a citronovou šťávou. Poté přidáme mletý koriandr a pepř, kajenský pepř, strouhaný čerstvý zázvor a sůl. Na mírném ohni pak vše vaříme asi 40 minut.
Směs necháme trochu vychladnout a vmícháme do ní želírovací cukr 2:1. Asi 4 minuty vaříme klokotem. Naplníme do sklenic (14 po 250 ml) a pevně uzavřeme.
Fotky receptu Hruškovo-cibulové čatní :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!