Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.12. 2025
Dnes má svátek Šimon
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Hruškovo-cibulové čatní

fotka Hruškovo-cibulové čatní
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 9

Použité suroviny receptu Hruškovo-cibulové čatní :

1,5 kg hrušek  | 500 g cibule  | 4 stroužky česneku  | 250 g švestek  | 250 ml bílého vinného octa  | 200 ml citronové šťávy  | 4 lžičky mletého koriadru  | 4 lžičky mletého pepře  | 2 lžičky kajenského pepře  | 2 lžičky strouhaného čestvého zázvoru  | 4 lžičky soli  | 500 g želírovacího cukru

Postup přípravy receptu Hruškovo-cibulové čatní :

Hrušky omyjeme a osušíme. Rozpůlíme je, jádřince vyřízneme a plody rozkrájíme na menší kostičky. Cibule oloupeme a posekáme nadrobno. Česnek oloupeme, rozdělíme stroužky a nakrájíme je na malé kousky či plátky. Švestky omyjeme, vypeckujeme a také je nakrájíme na malé kousky.
Ovoce, cibuli a česnek přivedeme k varu s bílým vinným octem a citronovou šťávou. Poté přidáme mletý koriandr a pepř, kajenský pepř, strouhaný čerstvý zázvor a sůl. Na mírném ohni pak vše vaříme asi 40 minut.
Směs necháme trochu vychladnout a vmícháme do ní želírovací cukr 2:1. Asi 4 minuty vaříme klokotem. Naplníme do sklenic (14 po 250 ml) a pevně uzavřeme.


Fotky receptu Hruškovo-cibulové čatní :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hruškovo-cibulové čatní
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !