Postup přípravy receptu Hrušky polité čokoládou:
Hrušky z kompotu scedíme a necháme okapat. V hrnci dáme vařit vodu s cukrem a nalámeme do ní čokoládu. Směs přivedeme za stálého míchání k varu. Jakmile se čokoláda a cukr rozpustí, zmírníme teplotu.
Do čokolády namáčíme suché hrušky. Přebytečnou čokoládu necháme okapat a hrušky dáme na chladné místo ztuhnout.
Zbylou čokoládu opět přivedeme k varu a za stálého míchání ji vaříme, až začne karamelizovat. Když začne karamelizovat, přidáme smetanu, přivedeme ji k varu a odstavíme.
Hrušky v čokoládě rozložíme na dezertní talířky. Dokola je podlijeme čokoládou. Hrušky v čokoládě ihned podáváme. Hrušky také můžeme podélně rozpůlit, naplnit oblíbenou náplní, slepit a pak namáčet.