Použité suroviny receptu Hrušky se zmrzlinou a čokoládovou polevou:
4 zralé hrušky /ne měkké/
| 500 ml vanilk. sirupu
| 300 g vanilk. zmrzliny
| čokol. poleva
| 100 ml mléka
| 100 g čokolády
| 1 lžička smetany
| 2 lžičky cukru
| 1 lžička másla
| 50 g ořechů mletých
Postup přípravy receptu Hrušky se zmrzlinou a čokoládovou polevou:
Oloupeme hrušky, necháme však slupku asi 1 cm nad stopkou. Vykrojíme jádřinec.
V ploché nádobce uvedeme do varu sirup a hrušky v něm kolmo postavíme tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Vaříme je na velmi mírnem plameni 20 minut. Pak nádobu stáhneme s plotny, hrušky necháme vychladnout v sirupu, pak je vyjmeme, necháme okapat a zchladit.
Do skleněného poháru dáme na dno vanilkovou zmrzlinu a na ni postavíme hrušku stopkou vzhůru. Těsně před podáváním polijeme horkou čokoládovou polevou.
Fotky receptu Hrušky se zmrzlinou a čokoládovou polevou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!