Postup přípravy receptu Husí stehna ve slaninovém kabátku:
Husí stehna zbavíme kůže, omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme a ovineme slaninovými plátky. Nejdříve opečeme v pánvi několik minut ze všech stran, pak vložíme do trouby a pečeme asi 20-30 min při 160 °C. Rajčata blanšírujeme, oloupeme a dáme do zapékací formy. Smícháme olivový olej, česnek, tymián, sůl, pepř a cukr a přelijeme přes rajčata a dáme do trouby, kde dohotovujeme pokrm asi 20 minut. Fazolové lusky očistíme, konce odstřihneme a blanšírujeme. Cibuli, tymián, česnek a máslo v pánvi krátce osmahneme společně s fazolovými lusky a dochutíme. Brambory oškrábeme, rozčtvrtíme a blanšírujeme. Osolíme a několik minut osmažíme v pánvi s česnekovým máslem.