Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Huspenina z vepřového kolena:
1 ks vepřového kolena
| 1 ks vepřového jazyka
| 1 ks vepřové nožičky
| vývar
| 1/2 ks celeru
| 1 ks mrkve
| trochu petrželky
| 1/2 ks cibule
| 1 hrst sušených hub
| trochu celerové a petrželové natě
| 1/4 ks kapusty
| celý pepř, jalovec, bobkový list, tymián
| 3 lžíce octa
| 2 lžíce cukru
Postup přípravy receptu Huspenina z vepřového kolena:
Očištěné kolínko, nožičku a jazyk vložíme do studené vody a vaříme skoro doměkka. Pak přidáme všechnu zeleninu, houby i koření, přilijeme vývar a znovu asi 20 min. vaříme. Maso vyjmeme, polévku procedíme a necháme vychladnout. Pak lžíci sebereme všechen tuk. Znovu polévku uvedeme do varu, ochutíme octem a cukrem a vložíme maso pokrájené na kostičky. Přidáme kostičky uvařené mrkve. Necháme krátce povařit, pak nalijeme do mísy a dáme do chladna. Ztuhlou huspeninu krájíme na silnější plátky a podáváme s drobně nasekanou cibulkou, octem a chlebem.
Fotky receptu Huspenina z vepřového kolena:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!