3 lžíce kvalitního rostlinného oleje
| 2 středně velké cibule
| 2 lžíce mleté červené papriky
| 2 brambory
| po 1/2 lžičky rozmarýnu
| sušeného kopru
| mletého bílého pepře
| 3 lžíce rajčatové šťávy
| 250 g mražené lahůdkové kukuřice
| 1 šálek mléka (pro vegany - může být i sójové)
| 3 lžíce mouky (může být i celozrnná nebo instantní kukuřičná kaše)
| 1/2 l zeleninového vývaru (bez glutamátů) nebo vody
Postup přípravy receptu Hustá kukuřičná polévka:
Ve větším hrnci osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a mletou červenou papriku. Po chvíli přidáme brambory nakrájené na kostky, rozmarýn, sušený kopr, mletý bílý pepř a rajčatovou šťávu. Promícháme, přidáme kukuřici a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali 3 lžíce mouky. Rozředíme zeleninovým vývarem nebo vodou. Necháme přejít varem a vaříme, až do změknutí brambor.
Podáváme horké s česnekovými topinkami.
Fotky receptu Hustá kukuřičná polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!