Postup přípravy receptu Italské šťavnaté rolky s cuketovou a pomerančovou omáčkou:
Dvě cukety rozkrájíme podélně na velmi tenoučké plátky. Třetí cuketu nakrájíme na kostky. Nasekáme česnek a půl lžičky rozmarýnu. Pomeranče opláchneme horkou vodou, osušíme a tenkým nožem okrájíme z jednoho pomeranče proužky kůry. Pak vymačkáme šťávu.
Kousky cukety, česnek a nasekaný rozmarýn opečeme na 2 lžících oleje, okořeníme a rozmixujeme na pastu.
Řízky okořeníme, potřeme je zeleninovou pastou a obložíme šunkou. Srolujeme a svážeme nití. Rolky opečeme na oleji, přilijeme vývar a pomerančovou šťávu a dusíme 25 minut.
Plátky cuket opečeme na oleji, okořeníme rozmarýnem, osolíme, opepříme. Na talíře je zdobíme s pomerančovou kůrou, kterou jsme opekli s cuketou.