1 lžíce cukru
| 20 g čerstvých kvasnic
| 70 - 100 ml vlažné vody
| 100 ml vlažného mléka
| 200 - 230 g hladké pšeničné mouky
| jemná sůl
| 2 - 3 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu Italské těsto na pizzu:
Uděláme si kvásek - vlažné mléko nalijeme do 2 dcl hrnku, smícháme s cukrem a přidáme kvasnice. Necháme pár minut odstát na teplém místě. V míse smícháme mouku a sůl a přidáme olej, kvásek a trochu vody. Mícháme a dle potřeby opatrně přidáváme vodu. Těsto zpracujeme na kouli. Mísu vysypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout - 1-2 hodiny. Po vykynutí těsto můžeme dát do chladničky pro pozdější zpracování nebo těsto zpracujeme na pizzu (do kruhové podoby).
Fotky receptu Italské těsto na pizzu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!