Vložil: | Martinna14 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Italské tyčinky k vínu, kávě, nebo čaji:
základní těsto na pizzu
| 120 ml světle hnědého cukru
| 120 ml posekaných pekanových, nebo vlašských ořechů
| 2 lžičky skořice
| 6 lžic rozpuštěného másla (90g)
| pomerančová glazůra (mletý cukr, 120ml pomerančové šťávy)
Postup přípravy receptu Italské tyčinky k vínu, kávě, nebo čaji:
Pomerančová glazůra:
Smíchat ingredience do hladka a leskla. Dát stranou do upotřebení.
Lehce vymastit velký plech a dát jej stranou.
Zbouchnout těsto dolů a dát jej na trochu pomoučený vál. Přikryté nechat odpočinout asi po 10min.
V míse smíchat ořechy, cukr a skořici.
Vyválet těsto na velký obdélník asi 30cm x 35cm. Potřít povrch máslem a na jeho polovinu stejnoměrně rozdělit ořechovou směs. Druhou polovinu těsta přeložit a dobže přitlačit okraje k sobě. Nakrájet podél kratší strany na 2-3cm proužky a ty stočit do spirálky asi 3x. Poskládat je na plech 5cm od sebe, přikrýt utěrkou a nechat nakynout 20-30min.
Předehřát troubu na 190°C.
Péct tyčky asi 12-15min. až jsou zlatově hnědé a pěkně nafouklé. Pokapat je pomerančovou glazůrou a podávat je teplé.
TIP: Na sladké pizzové těsto přidejte do mouky při jeho přípravě asi 4 lžíce cukru navíc.
Fotky receptu Italské tyčinky k vínu, kávě, nebo čaji:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!