Postup přípravy receptu Italský chléb se sušenými rajčaty a křupavou kurčičkou:
Do velké mísy prosít mouku, cukr, sůl a udělat doprostřed důlek. Rozdrobit kvasnice, smíchat s 150 ml vlažného mléka a vlít do důlku.
Smíchat rajčatovou pastu se zbytkem mléka, přidat k mouce společně s olivovým olejem a olejem z rajčat.
Postupně přimíchávat mouku ze stran mísy, až vznikne těsto. Vyklopit vše na vál a hníst asi po 10min. do hladkého a pružného těsta. Vrátit do čisté mísy, přikrýt utěrkou a nechat na vlahém místě nakynout asi po 2 hodiny.
Zbouchnout těsto do původního objemu a přidat rajčata s cibulí. Hníst, až je vše stejnoměrně rozděleno v těstě. Rozdělit na 1/4 a vytvarovat bochníky. Poskládat je na vymaštěné plechy. Přikrýt utěrkou a nechat nakynout dalších 45 min.
Předehřát troubu na 190 °C a péct chleby po 45min., nebo až po zaťukání prstem na jejich dno, zní dutě. Nechat je zchladnout na mřížce.
Chleby se mohou jíst teplé, nebo otoustované s nahoru nastrouhaným Mozzarella sýrem, nebo i jiným sýrem., který se dobře rozpouští.