8-10 ks jablek
| 100 g másla
| 80 g cukru
| 1 sáček vanilkového cukru
| 2-3 ks vejce
| trocha citronové kůry
| 100 ml mléka
| 120 g polohrubé mouky
| špetka soli
| 2 lžičky kypřícího prášku
| 50 ml rumu
| 1/2 lžičky skořice
| máslo a mouka na vymazání a vysypání pekáče
| sekané mandle, ořechy nebo sezamová semínka
Postup přípravy receptu Italský jablkový koláč:
Postup:
Dortovou formu vymažte a vysypejte moukou. Troubu předehřejte na 200 °C. Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky. (Já jsem zvolila strouhadlo na okurky.) Máslo rozpusťte. Ještě tekutý vlažný tuk smíchejte s ostatními surovinami, dobře promíchejte, přidejte jablka a těstem naplňte vymazanou formu. Pečte 30–40 minut na 200 °C. Asi patnáct minut před dopečením povrch posypte sekanými mandlemi nebo ořechy nebo sezamovým semínkem.
Fotky receptu Italský jablkový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!